Fujifilm X-T2 kamera

Fujifilm er klare med ny toppmodell i X-serien

Med både sensor og prosessor fra Fujifilms profesjonelle flaggskip, X-Pro2, er Fujifilm X-T2 utstyrt med mange krefter til de mest krevende foto-oppgavene.

7. juli 2016

Ingeniørene fra Fujifilm har hatt det travelt med å dytte inn både kraft og økt funksjonalitet i magnesiumhuset på X-T2.

Mest tydelig er muligheten for 4K-video i UHD-oppløsning med 30 bilder i sekundet. Selve CMOS-sensoren har også fått en oppgradering i forhold til forgjengeren X-T1 og er nå på 24,3 megapiksler. Det er samme sensor som den som sitter i Fujifilm-toppmodellen X-Pro2 som ble lanseret tidligere i år.

X-T2 har også samme prosessor som X-Pro2. Det skal ifølge Fujifilm gi mulighet for meget skarpe bilder. Fujifilm X-T2 kan ta 8,0 bilder pr. sekund, og den elektroniske søkeren oppdaterer med 100 bilder i sekundet mot 54 i X-T1-utgaven. Det er også blitt plass til to innganger til SD-kort, samt innebygd wi-fi som kan brukes for å betjene X-T2 trådløst fra en smarttelefon eller nettbrett via appen Fujifilm Camera Remote.

Fujifilm X-T2 kamera

Fjifilm X-T2 har mulighet for å vri displayet på baksiden.

Autofokussystemet har fått en grundig oppgradering og er utstyrt med adskillig flere fokuspunkter enn tidligere. Det er nå 91 punkter, hvorav de 49 senterbaserte har fasedeteksjon for å oppnå maksimal hastighet og presisjon. Fokuspunktene dekker mesteparten av søkerbildet og kan fungere automatisk eller manuelt. Hvis behovet er større presisjon, kan man øke antall fokuspunkter med opptil 325 punkter totalt.

Fujifilm X-T2 vil komme i butikkene i september og forventes å koste rundt 18 000 kroner for huset alene. Pakkeløsning med et kitobjektiv på 18-55mm og F2.8 vil nok ligge på rundt 20 000 kroner. Vi kommer tilbake med eksakte priser.

Les mer om Fujifilm X-T2 her.

Kanskje du er interessert i...