Gjør kameraet enda bedre

Juleferien kan passende brukes til å oppdatere kameraet med nye funksjoner. Her får du en oversikt over de siste kameraene som har fått ny fastvare.

Selv om et kamera er ferdigutviklet og forlengst i salg i butikkene, fortsetter kameraprodusentene å lage nye funksjoner og rette feil ved hjelp av kameraenes innebygde styreprogram, kalt fastvare. Og du kan selv hente og installere ny fastvare til kameraet, som gjør det enda bedre.

En lang rekke produsenter har frigitt ny fastvare til kameraer den seneste tiden. Fujifilm ligger helt i toppen når det handler om å legge til nye funksjoner til kameraer som allerede er i handelen. Det er ny fastvare klart til systemkameraene X-Pro1 og X-E1, som blant annet gjør kameraene i stand til å vise eksponering og histogram under live view, og raw-konverteringen er forbedret. Også X-E2, X-A1 og X-M1 har fått nye funksjoner. De to sistnevnte har blant annet fått en mer nøyaktig autofokus.

Også kompaktkameraene X100S og FinePix X100 har fått nye funksjoner i løpet av den seneste tiden. FinePix X100 starter raskere opp og har fått forbedret fokus med den nye fastvare.

Pentax har laget en oppdatering til det nye speilreflekskameraet K-3, så kameraet nå er raskere til å behandle HDR-bilder. Det er blant annet også kommet stabilitetsforbedringer, og bedre ytelse på autofokus. 

Olympus har oppdatert systemkameraet OM-D E-M1 med blant annet bedre stabilisering og autofokus. Kameraet kan oppdateres via den medfølgende programvaren.

I løpet av 2013 har en lang rekke andre kameraer blitt oppdatert, så det kan være verdt å sjekke om det også gjelder ditt. Under kan du finne produsentenes sider med fastvare. Fastvare oppdaters som oftest via et minnekort. Husk å lade opp kameraets batteri helt før du setter i gang.

Kanskje du er interessert i...