Gled deg til disse nye kameraene

To messer i begynnelsen av det nye året vil høyst sannsynlig by på en rekke nye kameraer. Vi har vært på ryktebørsen og funnet de mest spennende.

21. desember 2015

Nå er det straks tid for spennende kameranyheter. Den 6. januar åpner den store elektronikkmessen CES i Las Vegas, og i slutten av februar braker det løs i Yokohama i Japan på messen CP+. De to messene har tidligere bydd på store kameranyheter, og det florerer for øyeblikket av rykter. Vi har samlet noen av de mest spennende her.

Ifølge SonyAlphaRumors er Sony på vei med en avløser for Alpha99. De har imidlertid ikke noen opplysninger om spesifikasjoner, men den nåværende modellen er et speilreflekskamera med halvgjennomsigtigt speil og en full-frame-sensor, og det er toppmodellen blant denne typen kameraer.

43 Rumors mener, at det er en god mulighet for et Olympus PEN-F, som er et mindre speilløst systemkamera, med en innebygd elektronisk søker.

Nikon har allerede fortalt at de er på vei med det topp-profesjonelle D5, og i det siste er der også sluppet ut bilder, som angivelig skulle være av det nye kameraet. Vi håper på offisielle spesifikasjoner på CES-messen. Nikon Rumors har rykter om 20 megapiksler og 153 fokuspunkter. De har også rykter om et nytt kompaktkamera med stor sensor til entusiastene.

Canon er muligens på vei med en avløser for det lille spijlreflekskameraet EOS 100D, som nærmer seg å ha tre år på baken. De tipsene, som CanonWatch har fått, tyder på 24,0 megapiksler og 19 fokuspunkter. Vi regner også med en avløser for det topp-profesjonelle EOS-1D X, så sportsfotografene kan ta med seg noe nytt til fotball-EM og OL. EOS 70D har med tiden vært på markedet i to et halvt år, så vi forventer også et 80D i 2016, men vi tror at det først blir lansert til sommeren.

Kanskje du er interessert i...