Godbiter fra Canon

Canon drysser godbiter over fotografene med nytt EOS, nytt zoomkamera og en ny undervannsmodell.

13. februar 2014

EOS 1200D er Canons første modell med en EOS Guide-app til mobile enheter, som gir gode tips og veiledning under fotograferingen. Det kompakte EOS-kameraet har en cmos-sensor i APS-C-størrelse med en oppløsning på 18,0 megapiksler og Canons DIGIC 4-prosessor. Autofokussystemet har ni autofokuspunkter, og det er en lcd-skjerm på 3,0 tommer med en oppløsning på 460 000 punkter med live view. Huset alene koster 3990 kroner. Vil man ha det med en kit-optikk på 18-55 mm, er prisen 4490 kroner.

Canon landerer sitt hittil tynneste kompaktkamera med 30x zoom noensinne, nemlig PowerShot SX700 HS. Videoklipp tas opp i Full HD og med 60 bilder i sekundet, noe som gjør kameraet spesielt godt egnet til action. Deling av både bilder og videoklpip gjøres enkelt via integrert wi-fi som støtter NFC, så man kan dele bildene trådløst med kompatible smarttelefoner og nettbrett. SX700 HS koster 3499 kroner.

Canon PowerShot D30 er det kompaktkameraet i verden som kan dykke lengst ned. Det klarer å gå hele 25 meter ned under vann og er dessuten støtsikkert ved fall fra opptil to meters høyde. I tillegg er det er støvtett og kan fotografere i ned til ti graders kulde. Kameraet er likevel spesielt godt egnet til undervannsfotografering, da det har en spesiell fargeinnstilling til formålet, og funksjonen Custom White Balance gjør det enkelt å foreta manuell innstilling av hvitbalansen alt etter hvor man dykker. D30 koster 2899 kroner.

En annen nyhet fra Canon er at de er i ferd med å utfase A-serien, så IXUS fremover blir deres nedre segment for små kompaktkameraer.

Kanskje du er interessert i...