Gummi på EOS 650D kan gi allergi

Det er en produksjonsfeil på enkelte av Canons nye EOS 650D-modeller, som med tiden kan gjøre håndgrepet hvitt, og i sjeldne tilfeller utløse en allergisk reaksjon. Reparasjon er gratis.

16. august 2012

Det er så avgjort ikke hver dag man opplever å bli advart om å kunne få en allergisk reaksjon ved å bruke speilreflekskameraet, men hvis du har kjøpt det nye Canon EOS 650D, er det faktisk en liten mulighet for det.

Det japanske firmaet har nemlig funnet ut at det er skjedd en produksjonsfeil hos en underleverandør som leverer gummigrepene til kamerasidene. Her er det nemlig mer av stoffet zink-bis enn det burde være. Dermed kan den svarte gummien bli hvit, og i sjeldne tilfeller kan man få en allergisk hudreaksjon.

Ifølge Canon er det et begrenset antall enheter av EOS 650D, som er produsert mellom 31. mai og 27. juni 2012, som er berørt av problemet. Hvis du er så uheldig, er en reparasjon selvfølgelig gratis.

Du kan lese mye mer om det spesielle fenomenet her på Canons norske supportside, der du også får veiledning til å sjekke kameraets serienummer for å undersøke om du er berørt.

Kanskje du er interessert i...