Camera Restricta

Kameraet som kun tar unike bilder

Camera Restricta nekter å ta bilde av motiver som det allerede finnes massevis av. Det hjelper deg til å ta mer originale bilder.

19. september 2015

Det lyder som et fremtidsscenario, men kameraet her går rett og slett i svart når du peker det mot steder og motiver som det allerede finnes rikelig med bilder av.

Camera Restricta som det heter, søker etter bilder som er tatt på samme sted som du står i en radius av 35 meter. Det søker på bildetjenestene Flickr og Panoramio.

Antallet bilder det finner vises på et display bakpå. Mens det søker vil det lyde et klikk for hvert bilde det finner, akkurat som en geigerteller. På den måten kan man lett lytte seg frem til et stille og derfor unikt sted.

Så lenge antallet er under et visst nivå, vises søkerbildet og man kan ta bilder. Finner kameraet for mange bilder får man en advarsel på skjermen, et rødt kryss dukker opp i søkerbildet, og man får ikke lov til å ta bildet.

camera restricta

Inntil videre er kameraet et konsept. Det er funnet opp av den tyske fotografen og designeren Phillip Schmitt, og modellen på bildet er en 3-d-printet versjon som blant annet inneholder en smarttelefon hvor gps og wifi brukes, sammen med høyttaleren som avgir lyd, og skjermen som fungerer som kameraets skjerm.

Hvis Camera Restricta blir en suksess mener Phillip Schmitt at det vil gå sport i å ikke bare være den første til å ta et bilde på et bestemt sted, men også å være den siste.

Du kan se en video av kameraet ved å klikke her

Kanskje du er interessert i...