Kameraindustrien er hardt rammet av jordskjelvet

Jordskjelv og ettervirkninger har vært et kolossalt slag mot den japanske industrien, og mange store bedrifter har måttet innstille produksjonen inntil videre. Dette gjelder også store deler av den japanske kameraindustrien.

15. mars 2011

Jordskjelvet i Japan har rammet den japanske industrien hardt, blant annet også produksjonen av kameraer og objektiver. Produsenter som Canon og Nikon har måttet stenge enkelte fabrikker.

En del av Canons objektivproduksjon ligger f.eks. i den berørte Honshu-provinsen, og her er produksjonenen satt på vent – både av hensyn til produksjon og til de ansatte som er personlig berørt av katastrofen. Tilsvarende har Nikon f.eks. måttet stenge sitt produksjonsanlegg i Sendai, som blant annet lager Nikons toppmodeller D700 og D3S. Også her har katastrofen hatt menneskelige omkostninger.

Både Canon og Nikon har utarbeidet katastrofeplaner, som skal sørge for en normalisering så raskt som mulig. Samtidig undersøkes mulighetene for å flytte produksjonen til andre anlegg.

De fleste nødhjelpsorganisasjoner arbeider på høytrykk for å få samlet inn penger til de berørte. Ønsker du å bidra kan dette f.eks. gjøres direkte til japansk Røde Kors her

Kanskje du er interessert i...