Kikkert med 3-d og HD-video

Sony er klar med naturfotografens beste venn - en kikkert som mest av alt minner om et videokamera

Man tenker ikke akkurat på en kikkert når man hører spesifikasjoner som f.eks. autofokus, bildestabilisering, videoopptak i Full HD og to innebygde Exmor R cmos-bildebrikker. Men det er akkurat hva Sony nå kommer med i form av kikkert-modellene DEV-3 og DEV-5.

De er opplagte til enhver naturelsker som ikke vil nøye seg med å observere dyrene, men også vil forevige livet i det fri. Begge modeller kan nemlig ta opp det man kikker på, bare ved å trykke på en knapp. Det tas opp i Full HD i formatet avchd. De avanserte kikkertene har både to optikker og bildebrikker, så alt også kan fanges i ekte 3-d og stereolyd.

Begge modeller har 10x optisk zoom, men med storebror DEV-5 kan man zoome inn digitalt til 20x zoom. Det går selvfølgelig litt ut over bildekvaliteten, men kan være fint når man bare vil observere noe på lang avstand. Den store modellen har også innebygd gps, så du er sikret at posisjonen din automatisk stedfestes i opptakene. Du kan lese mer om kikkertene her. Eneste minus er prisene, som ligger på henholdsvis 1400 og 2000 dollar.

Kanskje du er interessert i...