Avanserte kompaktkameraer

Selv for den mest glødende speilrefleksentusiast er det situasjoner hvor det er smart å ha et diskret og kompakt kvalitetskamera med seg. Vi har testet ni modeller som alle veier under 200 gram og byr på fantastisk bildekvalitet.

7. februar 2014

Både profesjonelle fotografer og fotoentusiaster kjenner godt til det. Vi vet utmerket godt at på bildekvalitet er det ingenting som kan matche speilrefleks- eller systemkameraer. Allikevel er det situasjoner hvor kameraet er for stort, og hvor det ville vært flott å ha et lite kvalitetskamera man bare kan putte i en lomme eller en liten veske. Det kan være på ferien, det kan være en kveld på byen eller det kan være på en fest. De ni kameraene i denne testen passer alle den beskrivelsen. De er laget til oss som vet hva vi driver med, for det er enkel tilgang til å innstille tid, blender, ISO, hvitbalanse, eksponeringskompensasjon, og hva som ellers kreves til gode bilder. I tillegg kan samtlige kameraer ta bilder i raw. De har også en praktisk liten, innebygd blits av god kvalitet, og de fleste er laget i en finish og med en ergonomi som selv en krevende speilrefleksfotograf vil nikke anerkjennende til.

Testdeltakerne

Canon PowerShot G16 Fujifilm Finepix X20 Leica C Nikon COOLPIX P7800 Olympus Stylus XZ-2 Panasonic Lumix DMC-LX7 Pentax MX-1 Samsung EX2F Sony Cyber-shot DSC-RX100 II

Kanskje du er interessert i...