Beste kvalitet til lommen

Når vi tester speilrefleks- og systemkameraer, er forskjellene i spesifikasjoner, utseende og kvalitet i mange tilfeller kun marginale. Slik er det ikke i denne testen, hvor vi tester kompaktkameraer med stor sensor og enorme forskjeller.

1. desember 2015

Kompaktkameraer er som regel utstyrt med ganske små sensorer. Det gjelder uansett om det er snakk om lommekameraer eller zoomkameraer. Det finnes imidlertid også avanserte modeller med store bildebrikker som leverer bildekvalitet i speilrefleksklasse. Det er denne gruppen vi ser på i denne testen, nærmere bestemt i prisområdet 5000-11 000 kroner.

I testen finner vi tre kameraer med APS-C-sensor, ett med Four Thirds-bildebrikke og to med såkalt 1”-sensor. Dessuten har ett enkelt kamera en Foveon-sensor med samme dimensjoner som en APS-C-sensor, men med en helt annerledes konstruksjon. Alle modeller kan som speilrefleks- og systemkameraer ta bilder i raw, så langt på vei får man den gode bildekvaliteten i lommeformat. Kameratypen er derfor velegnet som supplement til det store kamerautstyret, eller hvis man setter den kompakte designen høyt og ikke er tilfreds med den kvaliteten, mobiltelefoner og mindre kompaktkameraer leverer.

Kanskje du er interessert i...