Brølet fra Las Vegas

Fotomessen i USA buldrer videre med en nyhet fra Casio, som er så rask at den nesten krever hjelm.

10. januar 2012

Modellen heter Exilim EX-ZR15 og er blant de raskeste kompaktkameraene på markedet. Dermed kan den utmerket bli et godt supplement til speilreflekskameraet, som av og til kan være for tungt og slitsomt å bære rundt på.

Det nye kameraet er klar til å ta bilder bare 0,99 sekunder etter man har slått det på. Autofokusen stiller ifølge produsenten skarpt på bare 0,13 sekunder, og det går bare 0,29 sekunder fra man har tatt et bilde, til man kan ta et nytt. Når man stiller det til seriefotografering, tar det tre bilder i sekundet.

Man sparer også tid ved datamaskinen i ettertid, for ZR15 har en rekke innebygde smarte funksjoner, som gjør bildebehandling overflødig. Det er f.eks. en HDR-funksjon, der kameraet tar flere bilder om gangen ved forskjellige eksponeringer. Deretter smeltes alt sammen til ett bilde, der det er detaljer i både høylys og skygger i selv svært kontrastfulle motiver, der vanlige kameraer må gi opp. Man kan også bruke effekten i forbindelse med video i Full HD, som det nye Exilim også klarer.

Optikken går fra 28-196 mm, tilsvarende 7x optisk zoom, og via den innebygde panoramafunksjonen kan man ta bilder som minner om 17 mm vidvinkel. Oppløsningen er på 16,1 megapiksler, og prisen vil ligge på 2495 kroner.

Kanskje du er interessert i...