Canon lanserer PowerShot G5 X og G9 X

Canons PowerShot G-serie er legendarisk, og nå lanserer Canon PowerShot G5 X og G9 X, som utvider serien av kompaktkameraer med store sensorer.

14. oktober 2015

Siden det første PowerShot G-kameraet kom i år 2000 har serien av kompakte kameraer til entusiastene høstet masser av ros for de mange mulighetene og en høy bildekvalitet. Nå utvider Canon serien med to nye modeller, PowerShot G9 og PowerShot G5 X.

PowerShot G5 X ligner nesten et speilrefleks i miniformat og har innebygd elektronisk søker med 100 prosent dekning, så man ser alt det man får med i bildet.

Søkeren har en OLED-skjerm med en oppløsning på 2,36 mill. punkter og en oppdateringshastighet på 120 bilder i sekundet, så man burde slippe hakkende bevegelser.

Man kan få vist forskjellige informasjoner om innstillingene i bunnen av søkerbildet. I tillegg til søkeren kan man bruke den fleksible lcd-skjermen, som også er berøringsfølsom.

PowerShot G5 X har et lyssterkt objektiv med 4,2x zoom tilsvarende 24-100 mm, og det er innebygd fem-akset bildestabilisering. På toppen er det et programhjul og et hjul til direkte valg av eksponeringskompensasjon. Dessuten er det en liten innebygd blits.

Kameraet kan ta bilder i raw-format, så man få det beste ut av den forholdsvis store sensoren på 13,2 x 8,8 mm med 20,0 megapiksler. Sensoren er en bakbelyst cmos.

Det nye PowerShot G9 X har samme sensor, men betjeningen er gjort mer enkel så her er det ikke så mange knapper til direkte valg av f.eks. program. Det gjøres i stedet via den berøringsfølsomme skjermen. Til gjengjeld er kameraet meget kompakt med målene 9,8 x 5,8 x 3,1 cm, og det er faktisk 25 prosent mindre enn forgjengeren G7 X.

Objektivet har 3x zoom tilsvarende 28-84 mm med en lysstyrke på F2.0-4.9.

Begge kameraer tar video i Full HD med 60 bilder i sekundet, og man har full kontrol over fokus, blender, lukkertid og ISO under videoopptak. Begge kameraer har en kontrollring rundt objektivet, som f.eks. kan brukes til å stille inn blender.

Både PowerShot G5 X og G9 X har innebygd wi-fi med mulighet for å fjernbetjene fra en smarttelefon. PowerShot G5 X har en veiledende pris på 8000 kroner, mens G9 X koster 5000 kroner.

Kanskje du er interessert i...