Canon PowerShot SX40 HS

Canon viser muskler i feltet for kameraer med kraftig zoom. SX40 frister med hele 35x optisk zoom og høy hastighet. Om det truer konkurrentene noe særlig kan du lese her.

3. februar 2012

Feltet for kompaktkameraer med ultrazoom har lenge vært dominert av Olympus og Panasonic. Men i løpet av de siste årene har Canon havnet i klassen hvor man for en ytterst rimelig pris får mye optisk zoom. PowerShot SX40 HS er Canons nyeste tilskudd og har 35x optisk zoom gjemt under sitt svarte og ergonomisk gjennomtenkte ytre. Som forgjengeren SX30 IS dekker zoomområdet en brennvidde tilsvarende 24-840 mm, og dette betyr at man kan ta vidvinkelbilder av arkitektur samt spennende nærbilder av f.eks. alle skogens fugler.

Forgjengeren hadde en oppløsning på 14,0 megapiksler men på SX40 har Canon overraskende nok senket oppløsningen ned til 12,0 megapiksler. Resultatet av dette er bilder som ikke gir rom for å beskjæres mye i et bildebehandlingsprogram. Til gjengjeld får de enkelte pikslene lov til å bruke mer plass på bildesensoren. Det resulterer i at bildekvaliteten er bedre i svak belysning og ved høye ISO-tall. Det er mye mindre bildestøy. Først ved ISO 1600 blir den forstyrrende. Også den nye DIGIC 5-prosessoren utgjør en positiv forskjell, da den er mer effektiv når det gjelder støyreduksjon enn forgjengerens DIGIC 4-prosessor.

Konklusjon 82%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Kanskje du er interessert i...