Canon tenker kreativt

Med lanseringen av PowerShot N har Canon lansert et kamera som bryter med den tradisjonelle kameradesignen. Kameraet er ekstremt kompakt, og domineres av en smart fleksibel skjerm.

10. januar 2013

Canon har rykte på seg for å være ganske konservative når det gjelder kamerautvikling, men med lanseringen av PowerShot N har Canon introdusert en ny og annerledes kameradesign. Kameraet måler bare 7,9 x 6,0 x 2,9 cm og veier 195 gram. Oppløsningen er på 12,1 megapiksler og objektivet har en brennvidde på 28-224 mm.

Ganske iøynefallende er kameraskjermen på 2,8 tommer, som kan vippes så man kan fotografere fra annerledes vinkler. Skjermen er dessuten berøringsfølsom, og stort sett alle funksjoner styres herfra. Det er ingen tradisjonell utløserknapp. I stedet er det en spesiell ring rundt objektivet, som man vrir på når et bilde skal tas. En annen ring brukes til å styre kamerazoomen.

PowerShot N har innebygd wi-fi, og man kan raskt opprette foirbindelse til en smarttelefon eller et nettbrett og overføre bilder. På den måten kan man lynraskt legge snapshots på f.eks. Instagram eller Facebook. Kameraet har også en rekke kreative effektfiltre, og med en egen app til en smarttelefon kan man overføre gps-data til bildene. Kameraet, som fås i fargene svart og hvitt, tar opp video i Full HD. Det koster 2695 kroner.

Kanskje du er interessert i...