Cyber-shot tar raw

Sony har lansert en ny avansert kompakt modell med stor sensor som tilbyr noen av de samme mulighetene som et speilrefleks.

Med Sony Cyber-shot DSC-RX100 får man kombinasjonen av en stor sensor, en oppløsning på 20,2 megapiksler og et objektiv fra Carl Zeiss Vario-Sonnar T* med 3,6x optisk zoom. I forhold til vanlige kompaktkameraer får man her muligheter for å fotografere med en stor blenderåpning på F1.8, som slipper inn massevis av lys i kameraet. Det er syv blenderlameller, så man kan ta portretter med uskarp bakgrunn. Det er også mulig å innstille fokus manuelt og ta bilder i raw.

RX100 har en kraftig BIONZ-prosessor, og ISO-verdien kan utvides til 25 600 hvis man aktiverer støyfjerningsfunksjonen Multi Frame Noise Reduction, som er opplagt under svake lysforhold. RX100 tar opp til ti bilder i sekundet i full oppløsning, så man kan fange motiver i høy fart. Lcd-skjermen på 3,0 tommer har en høy oppløsning på 1 229 000 punkter, og her har Sony nyheten WhiteMagic-teknologi, som skal forbedre skjermens lysstyrke, slik at man lettere ser flere detaljer. Sony har opplyst cirka 5000 kroner som pris på RX100.

Kanskje du er interessert i...