Forstå kameraet bedre

Ny type gjør-det-selv-kamera gir bedre forståelse for fotografi og teknologien bak.

7. august 2013

Nå har det blitt lansert et nytt digitalt kompaktkamera som lærer barn og voksne mer om fotografi og teknologien i kameraet. Modellen ved navn Bigshot er utviklet i undervisningsøyemed ved hjelp av en design laget av en professor fra Columbia University i USA. Kongstanken er at man ved å sette sammen alle delene i et kamera selv, får en bedre forståelse for hvordan teknologien fungerer, og dermed for fotografi.

Bigshot er utviklet delvis med støtte fra Google, og man kjøper det som et byggesett som inneholder alt man har bruk for slik at man kan bygge kameraet. Blant annet er det komponenter som en sensor på 3,0 megapiksler, en lcd-skjerm på 1,4 tommer og et programhjul med tre innebygde objektivinnstillinger – standard, panorama og stereo til 3-d-bilder. Alle har fast brennvidde. Det medfølger også et oppladbart litihiumion-batteri og en håndsveiv, som kan gi litt ekstra kraft når batteriet dør.

Man får også en interaktiv onlineguide, som forklarer hvordan komponentene spiller sammen. Bigshot koster 500 kroner, men foreløpig kan det kun bestilles online i Nord-Amerika.

Kanskje du er interessert i...