Fujifilm ruster opp nedover

Med det kompakte Fujifilm X-A1 blir det enda billigere å skaffe seg et av firmaets systemkameraer. Det minner mye om X-M1, men har fått en annen sensor.

17. september 2013

Da Fujifilm lanserte sitt nye speilløse system, startet de fra toppen med flaggskipet X-Pro1 og siden har de arbeidet seg nedover i sortimentet med billigere modeller. I dag kommer turen til X-A1, som er deres idé om et kraftig lavpriskamera.

Det minner svært mye om modellen X-M1 i det ytre, og beholder f.eks. den vippbare skjermen på en oppløsning på 920 000 punkter, samt wi-fi. Nyheten kommer med kitobjektivet XC 16-50mm F3.5-5.6 OIS. Den store forskjellen er bildebrikken, der Fujifilm i X-A1 bruker en tradisjonell sensor i APS-C-størrelse med en oppløsning på 16,3 megapiksler. Til sammenligning benytter de større modellene seg av den spesielle X-trans-bildebrikken uten low-pass-filter, og piksler plassert i et eget mønster.

Med cmos-sensoren kan man fotografere med ISO-verdier opptil 25 600, og kameraet har to innstillingshjul, slik at man raskt kan endre på f.eks. blender, lukkertid eller eksponeringskompenssjion. Du kan selvfølgelig fotografere i raw-format, og det er innebygd blits. X-A1 fås i fargene svart, rød og blå, og veier bare 330 gram. Vi har ennå ikke fått den norske veiledende prisen, men regn med rundt 4700 kroner. Fujifilm har også lansert zoomobjektivet Fujinon XC 50-230mm F4.5-6.7 OIS, som dekker en brennvidde fra 75 til 345 mm.

Kanskje du er interessert i...