Fujifilm utvider glimrende X-serie

Fujifilm er klar med nok et kamera med høy X-faktor. XF1 er et smart kamera for feinschmeckere, med retrodesign, imitert lær og aluminiumshus. Innmaten lever opp til det klassiske ytre med et lyssterkt objektiv på F1.8, optisk bildestabilisering og stor sensor.

For dem som drømmer om et smart kompaktkamera til å akkompagnere speilrefleksen, skulle Fujifilms XF1 være et trygt valg. Det har en litt større sensor enn vanlig for kompaktkameraer på 12 megapiksler, og klarer ISO 100-3200 som kan utvides til 4000-6400 på halv oppløsning. Sensoren har samme størrelse som X10, og er litt større enn konkurrenter som Canon S100 og Samsung EXF2, men mindre enn Sony RX100.

En smart detalj er at objektivet nesten forsvinner helt inn i kameraet når man slår det av. En ring på objektivet fungerer som på/av-knapp og som zoomring. Brennvidden er fra 25 mm til 100 mm og den seksbladede blenderen klarer å gå helt ned på F1.8 og har en makrofunksjon med en nærgrense på 3,0 cm.

Innebygd i objektivet er det optisk bildestabilisering. Linsene har fått et lag såkalt High Transmittance Electron Beam Coating, noe som skal sikre skarpere bilder.

Når man slår på XF1, tar det bare et halvt sekund før kameraet er klar til å ta bilder. Også fokussystemet er lynraskt, lover Fujifilm. Det er ingen søker her, så man komponerer bildet fra skjermen på 3,0 tommer.

Det er også mulig å ta opp film i Full HD, samt å tilføre en rekke filtre, og lage 360 graders panoramer.

Kameraet kommer i imitert skinn, som kan fås i de tre fargene svart, beige og rød. Det er ennå ikke sagt noe om prisen.

Kanskje du er interessert i...