Høy kvalitet i lommen med Panasonic

Panasonic har utstyrt sitt nye reisekamera TZ100 med en langt større bildebrikke enn tidligere. Det burde gi bedre bildekvalitet.

6. januar 2016

Panasonics TZ-serie av kompakte reisekameraer med kraftig zoom har hittil vært utstyrt med forholdsvis små bildesensorer, men nå har firmaet lansert Lumix DMC-TZ100, som har fått en bildebrikke, som er mer enn fire ganger så stor som i de andre modeller.

Det burde gi langt bedre bildekvalitet – også i svakt lys – da de enkelte pikslene er større og dermed kan fange opp mer lys. Sensoren er av 1”-typen, som er på 13,2 x 8,8 mm, noe som er samme størrelse, som f.eks. Nikon bruker i systemkameraene sine.

Entusiasten kan glede seg over manuelle innstillingsmuligheter, samt at man kan lagre i raw-format, så man kan få enda bedre bildekvalitet i bildebehandlingen. Man kan til og med raw-konvertere direkte i kameraet.

TZ100 har en innebygd, elektronisk søker med en oppløsning på 1,2 megapiksler, så man kan sette kameraet foran øyet i stedet for å bruke den berøringsfølsomme skjermen.

Objektivet dekker et zoomområde, som tilsvarer 25-250 mm, så man både får en forholdsvis kraftig vidvinkel og tele, og lysstyrken er på F2.8-5.9. Det er innebygd bildestabilisering, som motvirker rystede bilder, når man knipser håndholdt.

På videosiden kan kameraet ta opp i den høye 4K-oppløsningen med 30 bilder i sekundet, og man kan til og med trekke enkeltbilder på 8,3 megapiksler ut av video-opptakene, så man kan fange det helt riktige øyeblikket. Knipser man bilder i full oppløsning på 20,0 megapiksler, kan det gjøres med ti bilder i sekundet.

Med funksjonen Post Focus kan man ta et bilde og velge, hvor fokus skal ligge i motivet etterpå. Panasonic er enda ikke klare med prisen på det nye kameraet.

Kanskje du er interessert i...