Kompakte Sigma-nyheter med avansert sensor

Stor Foveon-bildebrikke og lyssterke objektiver med fast brennvidde lover høy bildekvalitet i diskret innpakning.

9. februar 2012

Sigma er klar med to nye modeller i sin DP-serie av kompakte reportasjekameraer med stor bildebrikke. Både DP1 Merrill og DP2 Merrill har arvet APS-C-sensoren med den spesielle Foveon-teknologien fra flaggskipet Sigma SD1.

Det spesielle med sensoren er at hver piksel kan fange opp både røde, grønne og blå nyanser, mens bildebrikker hos andre merker bare kan oppfatte en av disse tre - hvorpå fargene så må gjenskapes ved å blande de enkelte pikslene. Oppløsningen oppgis til 46,0 megapiksler, men er egentlig en tredjedel– drøye 15,0 megapiksler – på grunn av den spesielle konstruksjonen. Produktnavnet Merrill stammer fra Dick Merrill, som døde i 2008. Han var en av de ledende personene bak utviklingen av Foveon-sensoren.

Begge de to modellene har lyssterke objektiver på F2.8 med fast brennvidde. DP1 Merrill har en optikk på 19 mm, som tilsvarer 28 mm, mens DP2 har et fast objektiv på 30mm, som med brennviddeforlengelsen tilsvarer 45 mm. De har en skjerm på 920 000 punkter og kan ta bilder i raw-format. Prisene er ennå ikke klare. Du kan lese litt mer (på engelsk) her.

Kanskje du er interessert i...