Kompaktkamera med 3-d-teknologi

Panasonic Lumix DMC-3D1 kan by på et par nyutviklede tvilling-objektiver som håndterer bilder i 3-d. Men de gir også andre spennende muligheter.

Lumix DMC-3D1 er utstyrt med to objektiver som ligger på tvers i det kompakte huset. Ifølge Panasonic sørger de for at man kan ta skarpe bilder og video i 3-d. Tvillinglinsene går fra 25 mm vidvinkel til 100 mm, så det er 4x optisk zoom. Oppløsningen på vanlige bilder er på 12,0 megapiksler, mens de på 3-d bilder er 8,0 megapiksler, og video skapes i 1920 x 1080. For å lage HD-video i 3-d bruker kameraet en teknikk der det tar opp med begge objektivene på én gang.

Det er også mulig å filme i forskjellige vinkler samtidig med de to objektivene. På den måten kan man f.eks. ta opp en festlig anledning i et totalbilde med den ene optikken, mens man med den andre kan zoome inn på utvalgte personer. Man kan også skifte mellom 3-d og vanlig 2-d-opptak ved hjelp av en knapp på baksiden av kameraet. Her finner man også en stor berøringsfølsom skjerm på 3,5 tommer.

Kanskje du er interessert i...