Lynraske COOLPIX S8100 er her

Nikons COOLPIX S8100 tar 120 bilder i sekundet og kan nesten se i mørke. Det lanseres på det norske markedet i dag.

Skal man fotografere sportsbegivenheter eller annen action med et kompaktkamera, er Nikon COOLPIX S8100 et godt forslag. Det kan nemlig ta helt opp til 120 bilder i sekundet. Bildene er da i en ganske lav oppløsning på 1280 × 960 piksler.

Ved maksimal oppløsning på 12,1 megapiksler tar kameraet fem bilder i sekundet. Når man velger sportsprogrammet og trykker utløserknappen halvt ned, lagrer kameraet automatisk to bilder. På denne måten kan man sikre bilder av en situasjon selv om man var et nanosekund for sen med å trykke utløseren helt ned.

Her er det også kontinuerlig autofokus og bildestabilisering til å holde orden på ti ganger zoom, i området 30 mm til 300 mm. Bildestabiliseringen gir opp til fire lukkertrinn, lover Nikon.

Den bildedannende teknologien er ny og mer lyssterk. EXPEED C2, som det heter, støtter ISO-verdier opp til 3200.

Men S8100 har smarte måter til å få frem enda flere detaljer i svakt lys. Kameraet kan sette sammen opp til fem bilder for å redusere støy. Her er det også en løsning som sikrer en lys bakgrunn selv om man fotograferer motivet med blits. Det gjøres ved at S8100 tar en serie på fem bilder, for så å sette det sammen til et lysnet bilde uten støy og deretter tar motivet med blits og smelter hele herligheten sammen til et perfekt belyst bilde.

Den veiledende prisen er 2290 kroner.

Kanskje du er interessert i...