Lyssterk luksuskompakt fra Olympus

Med en største blenderåpning på bare F1.8 kan man i det nye XZ-10 arbeide med dybdeskarpheten og fotografere i svært svakt lys.

Olympus utvider nå sortimentet av kompaktkameraer i high-end-serien XZ med en liten lettvekter der beholder styrkene fra de større modellene. Nyheten XZ-10 har nemlig et svært lyssterkt objektiv, som går fra bare F1.8 på vidvinkel til F2.7 på tele. Objektivet dekker området fra 26 mm til 130 mm.

Bildebrikken er en bakgrunnsbelyst cmos-sensor med en oppløsning på 12,1 megapiksler, og sammen med TruePic VI-bildeprosessoren holdes støyen nede. En ring på objektivet gjør det mulig å innstille enten blender eller lukkertid enkelt og raskt, og du kan ta bilder i raw-formatet.

XZ-10 har en berøringsfølsom skjerm på 3,0 tommer, som har en oppløsning på 920 000 punkter. Det kan stilles skarpt på en del av motivet og ta bildet bare ved å røre skjermen, og HD-video kan tas opp med hele 120 bilder i sekundet. Du kan lese mer om kameraet her.Den veiledende prisen er 3495 kroner.

Kanskje du er interessert i...