Nikon COOLPIX S70

Nikon COOLPIX S70

Der er strengt tatt intet nytt å finne her, men Nikon har fått velkjent teknologi til å klinge på en helt ny måte. Prisen er også riktig, og designen er så fiks at COOLPIX S70 alt i alt fremstår som et ganske kult lite kamera.

1. mai 2010

Der er strengt tatt intet nytt å finne her, men Nikon har fått velkjent teknologi til å klinge på en helt ny måte. Prisen er også riktig, og designen er så fiks at COOLPIX S70 alt i alt fremstår som et ganske kult lite kamera.

Det blir nok aldri enklere å fotografere enn med dette kameraet. ForåtaetbildemedS70må man selvfølgelig bare huske å slå på kameraet først – det gjøres ved å skyve objektivdekselet til side. Det går greit å forstå seg på. Deretter skal man bare peke på den delen av motivet som skal stå skarpt, på skjermen. Straks dette er gjort, fokuserer kameraet og tar bildet. Det er ikke engang nødvendig å trykke på utløseren først. Kameraet har også en klassisk utløserknapp. Den er ikke akkurat så artig, men er raskere å betjene når det skal gå unna. Bildene blir bare enda lettere å ta av at skjermen på 3,5 tommer er berøringsfølsom og fyller hele baksiden av kameraet. Den er av OLED-typen, som er et alternativ til den normale lcdskjermen og spås en stor fremtid på grunn av bildekvaliteten.

Langsom zoomfunksjon

På S70 er den valgte OLEDskjermen med 288 000 punkters oppløsning likevel litt grov, men det er fortsatt enkelt nok å vurdere bildekvaliteten på den. Skjermen er virkelig god å betjene i praksis, fordi Nikon har tenkt ut menysystemet på en helt ny måte i forhold til f.eks. Canon og Sony. Hos konkurrentene må man bruke en kombinasjon av navigasjonsknappen og skjermen, mens Nikon har optimert innstillingene, så alle utføres rett på skjermen.

Den tekstbaserte delen av menyen er en blanding av norsk og engelsk. I tillegg er det et minus at zoomfunksjonen, som styres via ikoner på skjermen, er langsom og unøyaktig.

Kameraet lades gjennom usbkabel, enten fra datamaskinen eller via en medfølgende nettadapter til usb-kabelen. Ekstra batteri koster 349 kroner. Det eneste andre tilbehøret er vesker. Det fåes logisk nok ikke undervannshus til kameraer med berøringsfølsom skjerm.

Objektivet tegner knivskarpt i midten på korteste brennvidde. Skarpheten synker litt når man zoomer inn, men er klart over middels. Vignettering og fortegning sees nesten ikke. Den innebygde blitsen har likevel problemer med å lyse ut i hjørnene på vidvinkelinnstillingen.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 7/2010

Kanskje du er interessert i...