Nytt entusiastkamera fra Pentax

Pentax er klar for å utfordre de tøffe gutta i entusiastklassen. Med kameraet MX-1 forenes elegant retroutseende med heftige spesifikasjoner.

7. januar 2013

Hvis du er blant dem som kan huske Pentax’ klassiske speilreflekskamera MX, som var produsentens flaggskip fra 1976 til 1985, vil du kanskje nikke gjenkjennende til den designen som Pentax har gitt sitt nyeste skudd på stammen. Med kameraet MX-1 forener Pentax den klassiske kameradesignen med en lang rekke spesifikasjoner som vil gjøre enhver entusiast nysgjerrig.

Pentax MX-1 er utstyrt med en ny bakbelyst cmos-sensor med en oppløsning på 12,0 megapiksler. Sensorstørrelsen er 1/1,7 tomme, noe man også finner i konkurrerende kameraer som f.eks. Canon PowerShot G15 og Panasonic Lumix DMC-LX7. Også bildeprosessoren er ny, og Pentax lover høy detaljgjengivelse og flotte farger.

Helt sentralt for et kamera i denne klassen er om det har et lyssterkt objektiv av høy kvalitet, og det har MX-1. Her går blenderområdet fra F1.8 til F2.5. Det er 4x zoom, som dekker området 28-112 mm, og en innebygd makrofunksjon gjør det mulig å ta makrobilder bare 1,0 cm fra motivet.

MX-1 har et ISO-område som går til 12 800 og innebygd bildestabilisering. Kameraets lcd-skjerm er på 3,0 tommer med 920 000 punkter og kan vippes. Kameraet er fullt av manuelle muligheter, og naturlig for et kamera i denne klassen, kan man ta bilder i raw. Video tas opp i Full HD og man kan f.eks. ta time-lapse-opptak. En liten finesse er at bunnen og toppen er laget i belagt messing som vil tre frem etter bruk, så man får det ultimate retroutseendet. Kameraet koster 4195 kroner og fås enten i svart eller sølvfarget.

Kanskje du er interessert i...