Nytt flaggskip fra Canon

Canon lanserer nå den etterlengtede avløseren til PowerShot G1 X.

13. februar 2014

I kjølvannet av suksessen med PowerShot G1 X avslører Canon nå sitt nye flaggskip PowerShot G1 X Mark II. Kameraet kan briske seg med en sensor som er 4,5 ganger større enn den typen sensor man vanligvis finner i avanserte kompaktkameraer. G1 X Mark II har en også en ny type cmos-sensor på 12.8 megapiksler, og den dekker ISO-området 100-12 800. Sensoren støttes opp av produsentens DIGIC 6-prosessor, som til sammen skal gi gode muligheter for å knipse motiver under vanskelige lysforhold.

Det er 5x optisk zoom, som tilsvarer 24-120 mm, og blenderområdet går fra F2.0 til F3.9. Ved hjelp av to kontrollringer kan man justere zoom og fokus på samme måte som på et speilreflekskamera. Den nye optikken har ni blenderlameller, så man lettere kan få en flott, uskarp bakgrunn. Kameraet har 31 autofokuspunkter, så man lettere kan komponere et bilde og fokusere på et motiv i rammen.

Den berøringsfølsomme skjermen er på 3,0 tommer, og den kan vris 180 grader opp og 45 grader ned. Det er innebygd wi-fi og NFC, og det er første gang i Canons G-serie. G1 X Mark II har fått en veiledende pris på 7999 kroner.

Kanskje du er interessert i...