Nytt kompaktkamera med full-frame og rekordhøy oppløsning fra Sony

Sony har nettopp lansert et nytt kompaktkamera i den avanserte RX-serien. Sony Cyber-shot DSC-RX1R II er utstyrt med samme full-frame-sensor som sitter i toppmodellen Alpha7R II.

15. oktober 2015

Sony bygger ut serien av verdens minste full-frame-kameraer med RX1R II, som er utstyrt med samme bakbelyste bildebrikke som man finner i toppmodellen av Sonys systemkameraer, Alpha7R II. Det betyr at kameraet kan levere en oppløsning på hele 42,4 megapiksler, noe som er sensasjonelt for et kompaktkamera.

Cyber-shot DSC-RX1R II har et fast objektiv fra ZEISS på 35 mm og blender F2.0. Objektivet er spesielt valgt ut til bildesensoren, noe som skal sikre en optimal skarphet og detaljgjengivelse fra midten av bildet og helt ut i hjørnene. Objektivet har også et eget betjeningshjul til innstilling av makro. Man kan fokusere på objekter bare 14 cm fra objektivet.

Når det gjelder hastighet skal autofokus være forbedret med 30 prosent i forhold til de øvrige RX1-modellene. RX1R II har dessuten verdens første optisk variable Low-Pass-filter. Kameraet byr også på en XGA OLED-søker, som klappes opp og skjules når kameraet ikke er i bruk. ISO-området går normalt fra 100 til 25 600, men kan utvides til 102 400 med bredt dynamisk område. Den bakbelyste sensoren skal i følge Sony sikre en overføringshastighet som er 3,5 ganger raskere enn i det opprinnelige RX1R.

Det nye Sony Cyber-shot DSC-RX1R II vil være tilgengelig fra desember. Prisen forventes å ligge omkring 32 000 kroner.

Kanskje du er interessert i...