Olympus med storlansering

Olympus har lansert hele 11 nye kompaktkameraer under CES/PMA. Finn din egen favoritt.

10. januar 2012

Det er etterhvert blitt praksis for Olympus å fornye kolleksjonen to ganger i året når det gjelder kompaktkameraer. Og denne gangen har Olympus valgt å benytte seg av den store fotomessen i Las Vegas som anledning til å presentere hele 11 nye kameraer.

De aller fleste nye modellene er av det billige slaget og har forholdsvis ordinære spesifikasjoner, men enkelte modeller rager over de andre med høy oppløsning og kraftig zoom. Et godt eksempel på dette er SH-21, som er ganske slankt, men allikevel byr på 12,5x optisk zoom og en oppløsning på 16,0 megapiksler. Et par andre spennende zoomkameraer er SP-720 UZ og SP-620 UZ, som byr på henholdsvis 26x og 21x zoom. Begge har en oppløsning på 14,0 megapiksler. Den største modellen kan også ta opp video i Full HD.

Det er også verdt å fremheve modellen TG-320, som er et nytt kamera i Olympus robuste Tough-serie. Kameraet er vanntett ned til tre meters dybde og kan tåle ti minusgrader og å bli mistet fra 1,5 meters høyde. Oppløsningen er på 14,0 megapiksler, og det har 3,6x optisk zoom, som dekker området 28-102 mm. Kameraet kan i tillegg ta bilder i 3-d, f.eks. under vann.

Kanskje du er interessert i...