Panasonic Lumix DMC-SZ7

Panasonic setter fart på fokus

På den store elektronikkmessen i Las Vegas har Panasonic lansert en helt ny kameraserie som byr på kraftig zoom i en slank design. Og nå er det slutt på å vente på autofokus i lommekameraet.

10. januar 2012

Den nye serien hetter SZ og består foreløpig av to modeller, som begge har 10x optisk zoom, som tilsvarer 25-250 mm. Selve kameraene er bare 2,1 cm tykke, så de kan ligge i f.eks. en skjortelomme. De to kameraene har likevel helt forskjellige bildebrikker. Lumix DMC-SZ7 har en MOS-sensor på 14,0 megapiksler, som skal sikre god kontroll med støy ved høy ISO. Kameraet er utstyrt med Panasonics Light Speed AF, som skal fokusere på bare 0,1 sekund, så man ikke går glipp av det rette øyeblikket.

SZ7 har blant annet fått en ny HDR-funksjon, så man kan få detaljer i kontrastfulle motiver, og man kan ta opp video i Full HD. Det er også kommet til nye effekter, så man kan lage panoramaer eller bilder med en miniatyreffekt direkte i kameraet.

Panasonic Lumix DMC-SZ7 top

Den andre modellen, SZ1, har en litt høyere oppløsning på 15,9 megapiksler. Her er bildebrikken en ccd, som pleier å gi litt mer støy enn en MOS-sensor. SZ1 tar opp video i 720p. I tillegg til modellene i den nye serien har Panasonic på [email protected] lansert tre nye lommemodeller i den billige enden. FS40 og FS45 har begge 5x optisk zoom og henholdsvis 14,0 og 15,9 megapiksler, mens det nye S2 har 14,0 megapiksler og 4x zoom. Prisene på kameraene er ennå ikke klare.

Panasonic Lumix DMC-FS40
Panasonic Lumix DMC-S2

Kanskje du er interessert i...