Reisekamera til entusiasten

Med det nye FinePix F800EXR har Fujifilm kombinert et stort zoomområde med manuelle muligheter. Og det har innebygd wi-fi, som utnyttes på en lur måte.

Det nye Fujifilm FinePix F800EXR har tross kompakte mål et objektiv med 20x optisk zoom, som tilsvarer 25-500 mm. Dermed er det opplagt på en reise, hvor man både kan fange inn store vidder og gå helt tett inn på detaljer. Og entusiastene kan ikke bare glede seg over muligheten ved å fotografere ved blender- og lukkertidsprioritet samt fullt manuelt, men også over at man kan ta bilder i raw-format.

Kameraet har innebygd wi-fi, som med apps gjør det mulig å skape forbindelse mellom en smarttelefon og F800EXR. Har man bare forbindelse til mobilnettet, kan man dermed sende bilder fra kameraet til vennene sine, eller legge dem ut på f.eks. Facebook. Kameraet har ikke innebygd gps, men via wi-fi-forbindelsen kan den bruke gps-en i en smarttelefon til å geotagge bildene og vise opplysninger om motivet man står overfor. Wi-fi-forbindelsen kan naturligvis også brukes til å overføre bilder til pc-en når man er kommet hjem igjen.

Kanskje du er interessert i...