Samsung MV900F

Samsungs kompaktkamera med verdensnyhet

Samsungs nye MV900F har en helt unik betjening som aldri er sett før i et kompaktkamera. Og teknologien er hentet fra firmaets tv-er.

19. juli 2012

Glem de tradisjonelle knappene og berøringsfølsomme skjermer. Nå skal kompaktkameraet nemlig styres ved hjelp av bevegelser. Samsungs nye MV900F kan nemlig registrere fotografens bevegelser, så man zoomer ved å bevege armen i en sirkel, og tar et bilde ved å bevege hånden opp og ned to ganger. Det kan f.eks. brukes når man tar selvportretter eller gruppebilder, og kameraets lcd-skjerm kan vippes opp så den peker fremover. Dermed kan man se den selv om man står foran kameraet.

Bevegelsesteknologien finnes allerede i noen av Samsungs tv-er, der man f.eks. kan skifte kanal eller skru opp og ned ved hjelp av håndbevegelser, men det er første gang teknologien er kommet i kameraer. Har man kameraet i hendene, er det likevel også vanlige knapper til å betjene det med. MV900F har også innebygd wi-fi, så man kan lagre bilder trådløst på internett.

Kameraet har en bakbelyst cmos-sensor på 16,3 megapiksler og et forholdsvis lyssterkt objektiv, som kan komme opp på F2.5 på kraftigste vidvinkel, som tilsvarer 25 mm. Det er 5x optisk zoom, så man på tele kommer ut på 125 mm. Skjermen er av AMOLED-typen og er på 3,3 tommer. Kameraet kommer på markedet i september og har en veiledende pris på 2800 kroner.

Kanskje du er interessert i...