Canon G1 X test

Se våre testbilder med Canon G1 X

Vi kan allerede nå avsløre litt av hvordan nyheten klarer skarphet og høy ISO

12. januar 2012

Som noen av de aller første i verden har DIGITAL FOTO hatt den ferdige utgaven av Canon-nyheten mellom hendene. Ergonomisk minner kameraet mye om et PowerShot G12, men det er mer tyngde over det, særlig på grunn av det store og solide objektivet. Autofokus virker rimelig rask og er nøyaktig.

Vi er allerede i gang med den store anmeldelsen til bladet, men vil ikke snyte leserne våre for et par kjappe testbilder og de første inntrykkene av bildekvaliteten. Vi har til og med fått en splitter ny utgave av Canons raw-konverter Digital Photo Professional, som kan åpne og konvertere raw-filer fra den spennende Canon-nyheten.

Og la det være sagt med det samme, den store sensoren i G1 X skuffer ikke. Bildene er skarpe og svært detaljerte ved lav ISO, og bildekvaliteten er ganske flott ved høy ISO.

Men sjekk det selv. Klikk på testbildene for å se dem i full oppløsning. Legg merke til at de originale jpeg-filene ligger vannrett, da vi ikke ønsket å rotere og dermed endre noe som helst på dem.

Her er testbildet på ISO 100 tatt direkte fra kameraet som jpeg:

Canon G1 X ISO100

Her er samme testbilde på ISO 1600. Igjen tatt direkte fra kameraet som jpeg:

Canon G1 X ISO1600

Og nå til det spennende. Her er testbildet på ISO 12 800. Først tatt direkte fra kameraet som jpeg:

Canon G1 X ISO12800

Deretter samme testbilde på ISO 12 800 i raw-format, og konvertert med Digital Photo Professional:

Canon G1 X ISO12800raw

Alle bildene er tatt på programmet P og med stativ. Vi kommer med en stor anmeldelse i bladet, så snart vi er klare med den.

Kanskje du er interessert i...