Sony presser konkurrentene

Med to nye avanserte Cyber-shot-kameraer gir Sony de andre produsentene kamp til målstreken.

Cyber-shot RX1R er en ny versjon av verdens første kompaktkamera med full-frame, nemlig Cyber??-shot RX1. Den nye modellen med etternavnet R minner en god del om forgjengeren og har samme oppløsning på 24,3 megapiksler. I likhet med mange speilreflekser har RX1 et optisk Low-Pass-filter foran bildesensoren, som fjerner uønsket moiré og fargeartefakter.

Som en nyhet er dette filteret fjernet i RX1R, noe som ifølge produsenten fanger opp de minste detaljene, feilfritt, uten sløring eller fargespredning. For å kompensere for det manglende filteret er kameraets bildeprosessor blitt optimert. Cyber-shot RX1R koster 25 000 kroner.

Den andre nyheten er Sony Cyber??-shot RX100 II, som har en slank design i lett og kraftig aluminium. Det gjør det godt egnet til å ha med på reisen for kvalitetsbevisste fotografer som ønsker bilder i speilreflekskvalitet samt tilgang til manuelle funksjoner.

RX100 II baserer seg i høy grad på RX100, og begge modellene klarer selv avanserte lysforhold. Det nye kameraet har en nyutviklet bakgrunnsbelyst Exmor R 1” cmos-sensor, som øker følsomheten, samtidig som bildestøyen reduseres i svakt belyste omgivelser. Objektivet er et F1.8 Carl Zeiss Vario-Sonnar T*, som støtter opp om sensoren når mørket faller på.

Det er også Sonys første kamera med Near Field Communication, så man lett forbinder kameraet med kompatible Android-smarttelefoner og -nettbrett. Den veiledende prisen for Cyber-shot RX100 II er 5900 kroner.

Kanskje du er interessert i...