Olympus XZ-1

Spennende lyssterk nyhet fra Olympus

Med en minste blender på bare F1.8 og stor bildebrikke kan XZ-1 ta flotte bilder i selv lav belysning.

6. januar 2011

Det har begynt å strømme inn med kameranyheter fra CES i Las Vegas, og Olympus er klare med et av de mest spennende i den kompakte avdelingen. Med nyheten XZ-1 er det nemlig gjort ekstra mye ut av å kunne ta bilder i selv lav belysning.

Objektivet har en minste blender på F1.8, og bildebrikken med en oppløsning på 10,0 megapiksler er gjort ekstra stor. Det betyr at hver piksel er dobbelt så stor som et normalt kompaktkamera med en oppløsning på 14,0 megapiksler, og altså er svært lysfølsom. Det burde gi lavere støy i kombinasjon med den nye bildeprosessoren TruePic V.

En blender på F1.8 gir også bedre muligheter for å isolere motivene fra bakgrunnen. XZ-1 har dessuten en OLED-skjerm på tre tommer, som gjengir kontrast bedre. Den veiledende prisen vil bli 4299 kroner.

En annen nyhet fra Olympus er SP-610UZ 22x optisk zoom og muligheten for å ta bilder i 3-d. Det siste gjøres ved at man først tar et bilde, og deretter panorerer sakte med kameraet inntil det tar bilde nummer to og setter dem sammen, så den tredje dimensjonen legges til. Veiledende pris her vil bli 1799 kroner.

Kanskje du er interessert i...