Supplement til speilrefleks

Olympus lanserer nytt avansert kompaktkamera med stor sensor og lyssterk optikk.

STYLUS 1 er et nytt avansert kompaktkamera fra Olympus, som kan supplere speilrefleksutrustningen. Her får man full manuell kontroll, en stor 1/17 tommer BSI cmos-sensor, som har en oppløsning på 12,0 megapiksler, og et innebygd kompakt, lyssterkt i.ZUIKO DIGITAL zoomobjektiv med en fast blender F2.8. Det er 7x optisk zoom og et brennviddeområde på 28-300 mm.

Objektivet har den såkalte VCM bildestabiliseringen, som ifølge produsenten skal gi skarpe bilder selv når man fotograferer håndholdt på lange brennvidder i svakt lys. Kameraets prosessor kommer fra OM-D E-M5, i liket med den elektroniske søkeren, som har en oppløsning på 44,0 millioner punkter. Også designen hos STYLUS 1 er inspirert av OM-D, som har et stabilt grep.

Det er i tillegg innebygd wi-fi, som gjør det lett å kommunisere direkte via smarttelefon. Man kan laste opp bilder direkte til web eller sosiale medier og bruke telefonen som fjernkontroll. Kameraet fås i svart og er i butikkene fra slutten av november måned til en forventet pris på cirka 4500 kroner.

Kanskje du er interessert i...