Casio Exilim EX-FC100

Test av Casio Exilim EX-FC100

Casio viser mange av konkurrentene ryggen med sin nye kompakte modell, som er hele tre ganger raskere enn markedets raskeste speilreflekskamera.

12. juni 2009

Tilbake i 1995 lanserte Casio QV-10, som var verdens første digitale kompaktkamera med lcd-skjerm. Nå ble det for første gang mulig å se bildene sine umiddelbart etter at de var tatt. Etter et mer stille tiår på kamerafronten har Casio de siste par årene våknet opp til liv igjen med nye kompaktkameraer, som er mange ganger raskere enn mange speilreflekskameraer.

Nyeste skudd på stammen er EX-FC100, som er proppfull av spesifikasjoner som vil gjøre de andre produsentene stumme av beundring. Med Pro EX-F1 har Casio tidligere lervert et kamera som kunne ta 60 bilder i sekundet med en oppløsning på 6,0 megapiksler.

EX-FC100 klarer 30 bilder i sekundet med samme oppløsning. I tillegg kan man før fotografere 25 bilder, som betyr at kameraet starter fotograferingen et lite yeblikk før utløserknappen trykkes til bunns. EX-FC100 har en oppløsning på 9,1 megapiksler og 5x optisk zoom, som dekker området 37- 185 mm.

Her kunne vi ønsket at Casio hadde brukt kreftene på mer vidvinkel, da 37 mm er ganske moderat. Omvendt gir 185 mm muligheter for å komme innpå motivet, som .eks. det avgjørende målet i fotballkampen.

Langsomme arbeidstider

Kameraets buffer kan maksimalt klare 30 bilder om gangen, så må man vente fire sekunder f r man får muligheten for å fotografere igjen. Funksjonen virker helt glimrende, og man kan nesten alltid være sikker på å fange det nøyaktige øyeblikket når gollf llen treffer ballen.

Idrettsfotografene behøver likevel ikke selge alt utstyret sitt ennå. Autofokus i EX FC100 er dessverre både ganske nølende og upresis, og det er vanskelig å se akkurat hvor fokus er.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 09/2009

Kanskje du er interessert i...