Test av Sony Cyber-shot DSC-RX100

Flere produsenter har lansert kompaktkameraer med stor sensor. Sonys første modell i denne klassen har lyssterk optikk og setter en ny standard når det gjelder kompakt design. Les mye mer om Sony Cyber-shot DSC-RX100 i denne artikkelen her.

1. november 2012

I denne artikkelen her kan du lese mye mer om Sony Cyber-shot DSC-RX100.

Sonys nyeste toppmodell når det gjelder kompaktkameraer, er interessant av flere grunner. Det første som imponerer, er kameraets minimalistiske design, der hus og knapper er laget i metall. Cyber-shot DSC-RX100 er et flott og eksklusivt kamera, som svært få av konkurrentene kan matche estetisk. Under panseret finner man i tillegg en nydesignet cmos-sensor, som måler 13,2 x 8,8 mm, som er fire ganger så mye som en normal sensor i et kompaktkamera. Nikons 1-serie har en bildebrikke i tilsvarende størrelse. Vi er likevel et godt stykke fra den sensorstørrelsen som man f.eks. finner i PowerShot G1 X, der bildebrikken måler 18,7 x 14,0 mm.

Også kameraets Carl Zeiss-objektiv, som har en maksimal blender på F1.8, er imponerende. I samarbeid med den store bildesensoren gir blender F1.8 rike muligheter for å ta bilder med lav dybdeskarphet. Allikevel kan man bare bruke blender F1.8 ved 28 mm, da blenderen allerede ved 35 mm faller til F3.0 og til F4.9 ved 100 mm. Derfor kan man dessverre ikke utnytte den store blenderen og den lave dybdeskarpheten ved portretter. Kameraets 3,6x optisk zoom dekker området 28-100 mm, som sørger for at man kan ta fine bilder av landskaper og arkitektur samt fornuftige portretter med brennvidder på mellom 50 og 100 mm.

Kanskje du er interessert i...