Fujifilm FinePix X100

Vi har testet årets mest spennende kamera

Thomas Nykrog og resten av teamet i DIGITAL FOTO er nettopp ferdige med å teste Fujifilms karismatiske FinePix X100. Kameraet er et spektakulært kompaktkamera uten muligheter for å skifte objektiv, men det er utstyrt med en stor APS-C-sensor, slik vi kjenner fra speilreflekskameraer, og optikken i X100 er en lyssterk sak på F2.0 med en brennvidde tilsvarende 35 mm.

Anmeldelsen av kameraet kommer i DIGITAL FOTO nr. 10, som kommer den 28. juni, men vi kan allerede nå avsløre at begeistringen er svært stor på enkelte områder. Vi henter frem svært flotte karakterer for bildekvaliteten, som er på høyde med et speilrefleks som f.eks. EOS 600D.

Fujifilms svært stilfulle retrokamera kan til og med hamle opp med Leicas litt dyrere X1, men det er selvfølgelig også svakheter ved modellen, som vi går i dybden med i selve bladet. Inntil da kan du hygge deg med et par av testbildene våre, som du finner her. Redaksjonen vil garantert bruke de neste dagene på å leke enda mer med det nye kameraet, som ser ut til å bli årets mest oppsiktsvekkende modell.

Kanskje du er interessert i...