Leica har fjernet skjermen på sitt nyeste systemkamera

Leica dropper lcd-skjermen

Leica har nettopp lansert sitt nyeste systemkamera i den legendariske M-serien. Vi snakker om modellen M-D (Typ 262), som ganske overraskende leveres helt uten skjerm og meny.

Savner du de analoge dager, hvor du satte en film i kameraet, valgte innstillingene dine og knipset løs uten å sjekke bildene underveis?

Da har Leica løsningen i digital innpakning. Leica har nemlig droppet både lcd-skjerm og meny i sitt nyeste digitale systemkamera i M-serien.

Leica M-D er i så måte et ytterst enkelt kamera. Du kan justere lukkertid, blender, ISO og avstand - intet annet. Så det handler bare om å fokusere på motivet og velge de riktige innstillingene - akkurat som i gode gamle dager.

Dyrt leketøy

Kameraets sensor byr på en oppløsning på 24,0 megapiksler, og man kan knipse i raw i det universelle formatet DNG. Designmessig er det et klassisk M-kamera, som leveres i en lekker svart finish.

Det er kun produsert 600 eksemplarer av Leica M-D (Typ 262). Men hva med prisen? I følge importøren ligger den på 63.000 kroner.

Kanskje du er interessert i...