Markedets beste bildekvalitet

Ingen kameratype gir finere bildekvalitet og større allsidighet enn et full-frame-kamera. Her tester vi seks av de mest spennende og aktuelle modellene akkurat nå. Kvaliteten er på topp, og kampen om en plass på pallen er tett.

27. oktober 2015

Kameraer med full-frame-sensor blir stadig mer populære. Nylig er det kommet spennende modeller fra både Canon og Sony, og det er derfor interessant å se hvordan EOS 5DS og Sony Alpha7R II med gigantisk oppløsning klarer seg i konkurransen.

Det er spesielt to ting som gjør at vi elsker full-frame-kameraer. Det er for det første den sikkerheten det gir å knipse med et kamera som vil levere gode bild¬er i alle situasjoner. For det andre er det fornøyelsen ved å åpne raw-filene, hvor det er bildedata nok til å hente frem detaljer i de dypeste skyggene, og hvor skarphet og detaljgjengivelse kan bli til noe av det beste på markedet.

Interessen for full-frame er stor, og det har aldri vært flere modeller å velge mellom. De seks som vi tester her er valgt ut som våre forslag til hva en fotoentusiast på utkikk etter et allround-kamera vil få mest glede av. Blant de seks testkameraene er det forskjell på bildekvaliteten, men de store forskjellene ligger andre steder.

Kanskje du er interessert i...