Massevis av kameranyheter fra Fujifilm

Innebygd gps, høyere dynamisk omfang og mange bilder i sekundet er blant de mest spennende tiltak i noen av de mange, nye modellene fra firmaet.

Fujilfilm har blant annet oppdatert deres kraftige zoomkamera FinePix HS20 til en ny modell med tilføyelsen EXR, der det er kommet en ny EXR cmos-bildebrikke med en oppløsning på 16,0 megapiksler. Som noe spesielt har kameraet funksjonen Dynamic Range, som med to opptak oppnår et større dynamisk omfang fra mørke til høylys enn normalt. Det skal gi nesten et blendertrinn større omfang og altså flere detaljer i kontrastrike motiver. Skjermoppløsningen er samtidig økt til 460 000 punkter mot forgjengerens 230 000.

En annen spennende nyhet er kompaktkameraet FinePix F550 EXR, som også har en EXR cmos-sensor på 16,0 megapiksler og den spesielle Dynamic Range-funksjonen. Kameraet byr også på innebygd gps og har 15x optisk zoom, som dekker en brennvidde fra 24 mm til 360 mm.Det kan også ta åtte bilder i sekundet.

Den innebygde gps-funksjonen finnes også i Fujifilms nye vannhund, FinePix XP30. Det tåler å bli tatt med ned på fem meters dybde, det kan også tåle å bli mistet fra 1,5 meter. Det er også tingen til skiferien, da det virker ved selv ti graders kulde. Det er 5x optisk zoom, som dekker 28 mm til 140 mm, og kameraet har en oppløsning på 14,2 megapiksler.

Kanskje du er interessert i...