The Pocket Square Digital Camera

Med kameraet i nøkkelringen

The Pocket Square Digital Camera er et artig lite japanskprodusert kamera som både kan fotografere og ta opp video. Det ekstremt lille formatet betyr at du alltid kan ha et kamera for hånden.

27. januar 2011

Noe av det karakteristiske ved det lille kameraet er det kvadratiske bildeformatet, som vekker minner om klassiske 6 x 6-kameraer. Objektivet har fast fokus, blender F3.1 og en brennvidde på 39,5 mm, mens lukkertiden er 1/50 sekund. Man trenger altså ikke bruke tid på kamerainnstillinger, men bare skyte fra hofta.

Det er på alle måter snakk om et retrokamera. Kameraet kan stilles til normal fotografering eller makro, og man kan velge mellom forskjellige filtre som f.eks. Vivid Yellow, Noise og Monochrome. Video tas opp uten lyd med åtte bilder i sekundet, noe smalfilm-nostalgikere vil elske.

Kameraet har et internminne på 64 megabyte, men tar MicroSD-kort. Bilder tas i jpeg i en beskjeden oppløsning på 1,5 megapiksler. Video tas opp i avi-format. Bak på kameraet er det en liten skjerm hvor man kan følge antall opptak.

Prisen for minikameraet er cirka 650 kroner, og det kan kjøpes her: http://photojojo.com/store/awesomeness/pocket-square/

Kanskje du er interessert i...