Billig løsning for 360-graders video

360-graders video blir markant billigere

Nytt mobiltilbehør skal gjøre det rekordbillig å ta flotte 360-graders opptak. Prosjektet vokser nå støtt og stadig med hjelp fra interesserte på crowdfundingportalen Kickstarter.

26. mai 2016

Det siste året har 360-graders bilder- og videoer fått skikkelig medvind.

Ikke minst på grunn av Youtubes støtte for videoformatet, og det faktum at VR, eller Virtual Reality, er i ferd med å få fotfeste hos folk flest..

Men hittil har det vært forbeholdt oppfinnsomme sjeler og personer med store summer satt av til duppeditter, for det er fortsatt en halvdyr fornøyelse å bygge et 360-graderskamera for video.

Vokser på Kickstarter

Men nå kommer et skritt i riktig retning.

Et nytt prosjekt ved navn Vyu360 har nemlig sett dagens lys i en innsamling på crowdfundingportalen Kickstarter.

Vyu360 vil produsere to produkter - et smart lite tilbehør som kan klipses på de fleste nyere smarttelefoner, og en app som binder alt sammen til 360-gradersbilder og VR-timelapser. Allerede nå, før produktet er produsert, ligger det designer klare for f.eks. iPhone 6 og 6Plus, Samsung Galaxy S7 Edge, HTC 10 og en rekke andre.

Hvordan virker det?

Det fysiske produktet er en topp av plast, som har to spesielt produserte objektiver. De gir kameraene på for- og baksiden av smarttelefonen en stor vidvinkel. Deretter setter Vyu360-applikasjonen det sammen til ferdige bilder.

Som alltid på Kickstarter er produktet ikke helt leveringsklart ennå, men hvis du er rask på avtrekkeren kan du kjøpe tilbehøret og en betaversjon av applikasjonen for priser helt ned til 29 dollar.

Amerikanerne forventer å kunne levere produktene i november.

Se mer her:

Kanskje du er interessert i...