Google pixel smarttelefon

Google lanserer Pixel - ny kandidat til verdens beste kameramobil

Googles nye smarttelefon Pixel slår Apples iPhone 7 i test, og er muligens markedets beste kamerasmarttelefon. Dessverre kommer den neppe i salg i Norden i første omgang.

Google har tidligere samarbeidet med LG, Samsung og Huawei om sine Nexus smarttelefoner som lover direkte oppdatering fra Google når nye Android-versjoner kommer ut.

Nå lanserer Google smarttelefonen Pixel. Den er et rent Google-produkt, og den er spekket med mange av de nye teknologiene Google har jobbet med gjennom årene.

Særlig på kamerasiden plasserer smarttelefonen seg helt i front.

Scorer toppkarakter i test

Kameraet på 12,3 megapiksler og har allerede fått karakteren 89 på hjemmesiden DxOMark, noe som er den høyeste kamerakarakteren som er blitt gitt hittil. Dermed slår den Apples nye iPhone 7.

> Les også: Derfor digger vi nye iPhone 7

Pixels har et F2.0-objektiv, og autofokusen er en kombinasjon av fasedetektion og lasermåling. Smarttelefonen kan filme med en oppløsning på 4K med 30 bilder i sekundet eller HD1080 med 120 bilder i sekundet.

Imidlertid har Google prioritert det britiske og det tyske markedet i første omgang, så vi vet foreløpig ikke når Google Pixel kommer til Norden.

Den amerikanske prisen er for den lille modellen med en skjerm på fem tommer og 32 GB minne, er 650 USD, noe som kan indikere en norsk pris på rundt 6500 kroner.

Les mer om Google Pixels her.

> Les også: Se våre førsteinntrykk av kameraet i iPhone 7

Kanskje du er interessert i...