HTC lanserer ny smarttelefonserie, her U Ultra.

HTC satser på stor størrelse

Den nye nye U-serien fra HTC har inntil videre to modeller. Den største, U Ultra, har som mål å blande seg inn i smarttelefontoppen.

16. januar 2017 av Niklas Majgaard

HTC sin nye U-serie har to modeller, og U Ultra har som mål å hevde seg i smarttelefontoppen. Blant de aller råeste smarttelefonene begynner vi å bli vant til å se kameraer med optisk bildestabilisering, avanserte autofokussystemer og ikke minst en prislapp på 7–8000 kroner.

Den nye toppmodellen i HTC U-serien skiller seg ikke ut fra dette. Det vil imidlertid ta noe tid før de to nye HTC-modellene er å finne i butikkene, i mars.

Forskjellige kameraer

Kameramessig stiller Ultra med et primærkamera på 12,0 megapiksler, mens frontkameraet er på 16,0 megapiksler. Den mindre og billigere U Play har derimot 16,0 megapiklser både foran og bak. Forskjellen ligger derimot i teknologien, hvor U Ultra har en litt større blender på F1.8 mot F2.0 i U Play.

Det høres kanskje bakvendt ut, men forklaringen ligger i at hver av Ultras 12.0 megapiksler er større enn hver piksel er i en U Play. Det skal gi bedre bilder i svak belysning – noe vi gleder oss til å teste her i Digital FOTO.

Ultra har nemlig både optisk bildestabilisering og laser-autofokus, mens Play bare får den optiske bildestabiliseringen. Begge kan knipse i råformat.

Med U Ultra kan man filme i 4K-oppløsning, og i slowmotion ved 720p og 120 bilder i sekundet. Her nøyer den billigere U Play seg med Full-HD.

Tvilsom batterikapasitet

Et av punktene knkurrentene virkelig har skjerpet seg på, er batterikapasiteten. Nå sist lanserte Huawei Mate 9 Pro med et batteri på 4000 mAh, og her kan man spørre seg om 3000 mAh er nok for HTC sin nye toppmodell – spesielt hvis andre kommer med store nyheter de kommende månedene.

HTC U Ultra og U Play ventes å komme i butikkene mot slutten av første kvartal 2017, til priser på henholdsvis kr 7 290 kr og kr 4 590.

Kanskje du er interessert i...