Huawei og Leica lager smarttelefon

Huawei og Leica gir mobilkameraet en overhaling

Kinesiske Huawei har fått hjelp av kameragiganten Leica til å produsere en ny smarttelefon, der kameraet tilsynelatende er flere klasser over markedets øvrige.

Det utypiske samarbeidet med luksuskameraprodusenten Leica og mobilgiganten Huawei kom overrraskende på mange, men nå er de på banen med en smarttelefon med Android, som gir iPhone og andre mobilkameraer noe å strebe etter.

Huawei P9 og P9+ har dobbeltkamera, hvert på 12 megpiksler, hvor det ene tar bildet i farger og det andre i svart/hvitt. Denne teknologien gir bildekvaliteten et løft særlig i dårlig lys, hvor andre mobilkameraer ofte kommer til kort. Faktisk kan P9 fange 270% mer lys enn en iPhone 6S og 70% mer enn en Galaxy 7S.

Også autofokus og brukerflate har fått et løft - etter sigende med mye inspirasjon fra Leica.

Testet av proff-fotografer

Foran lanseringen har Huawei fått fem profesjonelle fotografer fra EyeEm til å teste kameraet. Deres reaksjoner er særdeles positive.

Huawei P9 smartphone

Hør om fotografenes opplevelser med Huawei p9, og se bildene dere i videoen her:

P9 har i tillegg til de to bakre 24 mm 12 megapiksel-kameraene et 8 megapiksler-frontkamera. Det tar opp video i 4K, og kan gå opp til blender 2,2. Huawei P9 kommer til Europa i april. Norske priser er foreløpig ikke klare, men prisen i Danmark er antatt å bli 4100 danske kroner for en 32GB P9.

Kameraenes Bentley lager kinesisk discounttelefon

Kanskje du er interessert i...