Huawei i trøbbel med nytt pr-bilde for P9

Huawei på glattisen med nytt pr-bilde for P9

Huawei har lagt ut et pr-bilde for den nye smarttelefonen P9 på nettet - den hvor Leica har en finger med i kameraet. Men EXIF-data viser at det er tatt med et Canon 5DIII.

5. juli 2016

For et par dager siden la Huawei ut et bilde på sin Google+ side, og det roste Huwei P9s fotografiske egenskaper opp i skyene.

Men personen som la ut bildet har åpenbart ikke vært helt klar over at Google+, akkurat som andre fotodelingstjenester, lagrer bildets EXIF-data i filen, med mindre man selv aktivt fjerner det.

Først, det omtalte bildet, som Huawei i ettertid har fjernet fra nettet.

Lens flare being a matter of taste put aside, that's a great photo of a very att

Ved første øyekast et lekkert bilde av en vakker kvinne. Men spesielt detaljene i håret er bemerkelsesverdige. Litt for perfekte, kanskje. For bildets EXIF-data røper en litt annen historie.

? Camera: Canon EOS 5D Mark III ? Lens: EF70-200mm f/2.8L IS II USM ? Focal Length: 135mm ? Exposure: 1/800 ? F Number: f/4 ? ISO: 500 ? Camera make: Canon ? Flash: Not used ? Exposure Bias: -1 EV

Altså er bildet tatt med Canonutstyr for drøye 50 000 kroner - og ikke en smarttelefon med dobbelt kamera og litt Leica-innflytelse.

Uheldig feil eller bevisst?

Bildet var ledsaget av denne teksten:

"We managed to catch a beautiful sunrise with Deliciously Ella. The #HuaweiP9’s dual Leica cameras makes taking photos in low light conditions like this a pleasure. Reinvent smartphone photography and share your sunrise pictures with us."

Huawei har senere forsvart seg ved å si at bildet ble tatt i forbindelse med filmingen av en reklamefilm, og at det ble delt for å inspirere selskapets tilhengere.

De påpeker at de burde ha vært tydeligere på detaljene rundt bildet, for det har ikke vært deres hensikt å feilinformere tilhengerne sine. I samme åndedrag fjernet de bildet fra nettet.

Hva tror du? Er det bare en feil, eller gjorde Huawei det med vilje? Bli med i debatten på Facebook.

Kanskje du er interessert i...