Huawei Mate 9 Pro

Huaweis nye flaggskip Mate 9 Pro lansert

Huawei har nettopp lansert sin nye Mate 9 Pro, som igjen er et samarbeid med Leica.

23. november 2016

Huawei kommet med sin kandidat til en smarttelefon for de som skal ha en lekker juelgave i år.

Med offisiell utgivelsesdato den 20. desember er Mate 9 Pro akkurat klar til julehandelen.

Den nye toppmodellen er 5,5 tommer stor, og byr på optimeringer på kamerafronten, og brukervennligheten og særlig batteriet har fått en grundig overhaling.

Igjen er kameraet et samarbeid med Leica, og igjen er det to kameraer på baksiden. Mate 9 Pro har et monochrome-kamera på 20 megaopiksler for å fange knivskarpe detaljer i svart-hvitt samt et fargekamera på 12 megapiksler.

Bildestabilisering og 4K

Mer interessant er det imidlertid at kameraet har fått optisk bildestabilisering under opptak av både stillbilder og film samt funksjonen Refocus. Den lar deg endre fokuspunkt i bildet, etter at det er tatt.

På video-siden er det også kommet en stor endring, for Mate 9 Pro kan filme i 4K. Lagringsplassen til Mate 9 Pro skal nok også takle det – for det kommer bare én versjon, og den har 128 gigabyte interminne.

En annen spennende nyhet er batteriet og laderen. Med 4000 mAh skal man ha strøm nok for over et døgn. Sammen med en ny superrask lader, som ved fem ampere kan lade opp det store batteriet på bare 90 minutter, er Huawei klare for kamp i smarttelefon-eliteserien.

Den veiledende utsalgsprisen er 7 990 kroner.

Kanskje du er interessert i...