Nokia 9 PureView

Nokia 9 PureView har den nyeste Android-versjonen, kalt Pie.

© Nokia

Nokia 9 PureView tar mobilkameraet til et nytt nivå

I Nokias nye flaggskip, Nokia 9 PureView, er det hele fem kameraer som skaper bildene dine. Dette gir en lang rekke fordeler og høyere bildekvalitet.

Med nye Nokia 9 PureView har Nokia laget et mobilkamera som virkelig skiller seg ut fra mengden. 

Vi har ikke prøvd telefonen ennå, men spesifikasjonene tyder på at vi kan forvente bildekvalitet på et helt nytt nivå.

Der Huawei Mate 20 Pro og Samsung Galaxy S10 har tre kameraer med henholdsvis ultravidvinkel, vidvinkel og tele, er Nokia 9 PureView verdens første smarttelefon med hele fem kameraer, og de blir brukt på en helt annen måte.

Nokia 9 PureView har fem kameraer

De fem kameraene jobber nemlig sammen om å ta hvert eneste bilde på 12,0 megapiksler. 

Tre av kameraene fotograferer i svart-hvitt, mens de to siste kameraene registrerer farger. 

Nokia 9 PureView

Objektivene i de fem kameraene kommer fra Zeiss og har en lysstyrke på F1.8. 

© Nokia

Siden de fem kameraene blir brukt samtidig, tilsvarer mengden av bildeinformasjon til 60 megapiksler, og i noen motiver henter telefonen inn det som tilsvarer informasjon fra 240 megapiksler til ett bilde på 12,0 megapiksler.

Nokia 9 PureView fanger mye mer lys

Dette gir en rekke fordeler. Ifølge Nokia fanger de fem kameraene opp opptil ti ganger så mye lys som en enkelt bildebrikke i en smarttelefon.

Når bildene fra de fem kameraer smeltes sammen i telefonen, skal du få et veldig stort dynamisk område og dermed mange flere detaljer i høylys og skygger.

Ifølge Nokia er også de fem kameraene suverene på å registrere dybden i motivet, så i etterkant kan man velge hvor fokus skal ligge, og hva som skal være uskarpt.

I videoen under, som Nokia har laget, kan du se mer om hvordan kameraet i Nokia PureView fungerer.

Ekte svart-hvitt i Nokia 9 PureView

Takket være svart-hvitt-kameraene kan du ta ekte svart-hvite bilder som altså ikke er konverterte versjoner av fargebilder.

Nokia 9 PureView kan knipse i råformat, og raw-filen inneholder informasjon fra alle fem kameraene og gir deg hele det dynamiske området når du redigerer bilder i for eksempel Lightroom på mobilen.

Nokia har samarbeidet med Adobe om å få en kommende utgave av Lightroom CC til å fungere optimalt sammen med telefonen. Dessuten har Nokia samarbeidet med selskapet Light om å få de fem kameraene til å samarbeide.

Nokia 9 PureView har en skjerm på 6,0 tommer, fingeravtrykksleser i skjermen og 128 gigabyte minne. 

Telefonen har en veiledende pris på 6490 kroner og forventes å være klar i slutten av mars.

Redaksjonen anbefaler: Objektiver til mobiltelefonen 

Du får mye mer ut av mobilkameraet ditt hvis du setter på eksterne objektiver. Da kan du blant annet få fiskeøyeeffekt, mer vidvinkel og mulighet for å komme deg helt innpå blomster og dyr med makro. 

Dermed utvider du plutselig kameraet du alltid har tilgjengelig, til å kunne håndtere nesten alle motivtyper. Og da blir det bare litt morsommere å fotografere med mobilen. 

Akkurat nå kan du få et 3-i-1-objektivsett til mobiltelefonen din med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner. Se tilbudet her. 

Kanskje du er interessert i...