Samsung Galaxy 9+

Samsung Galaxy S9+ har dobbeltkamera og justerbar blender. Men hvordan fungerer Samsungs mobilkamera i praksis? Det har vi testet. 

© Samsung

Samsung Galaxy S9+: Er kameraet genialt eller en gimmick?

Samsung gjør et stort nummer av kameraet i den nye toppmodellen Galaxy S9+, hvor man kan justere blenderen. Vi har prøvd telefonen, og her sjekker vi om det er et salgstriks eller en fotografisk drøm.

Noe unikt med nye Samsung Galaxy S9+ er at du kan velge mellom to forskjellige blenderåpninger, hvor du på andre telefoner er bundet til største blendreåpning på alle bilder.

Samsung Galaxy S9+ har et dobbeltkamera der det ene tar bilder tilsvarende 26 mm, mens det andre tilsvarer 52 mm. 

Imidlertid er det bare på vidvinkelkameraet du kan velge mellom to blenderstørrelser.

Samsung Galaxy S9+ burde ta skarpere bilder 

I svakt lys bruker telefonen den største blenderåpningen på F1.5 for å slippe inn mer lys, mens den velger F2.4 i sterkere lys for å få flere skarpe bilder.

I kameraverdenen får man som regel ikke helt så skarpe bilder på største blenderåpning som man gjør når man blender litt ned. Men dette gjelder ikke Samsung Galaxy S9+. 

Vi tok bilder av det samme motivet med de to blenderåpningene og kunne ikke se noen forskjell på verken skarphet eller detaljgjengivelse.

Samsung Galaxy S9+ skarphet

Bildet til venstre er tatt med Samsung Galaxy S9+ på blender F2.4, mens det til høyre er tatt på F1.5. Kan du se forskjell på skarpheten?

© Kristoffer Engbo

Går du helt innpå et motiv og fotograferer på for eksempel ti centimeters avstand, får du en litt mer slørete bakgrunn på F1.5 enn på F2.4, men på normal avstand er det vanskelig å se forskjell på de to.

Samsung Galaxy S9+ er en mester i mørket

I våre øyne gir altså ikke blenderjusteringen noen særlig mening. Det gjør det til gjengjeld at største blenderåpning er så stor som F1.5, for det er med på å gi virkelig flotte bilder i mørke omgivelser.

Sammenlignet med Apples iPhone X velger Samsung Galaxy S9+ en høyere ISO-verdi og dermed kortere lukkertid, men likevel får du bilder med mindre støy i svakt lys. 

Støyreduksjonen tar imidlertid hardere tak enn på iPhone, så de fineste detaljene kan bli litt mer utydelige på bekostning av mye mindre støy.

Fargegjengivelsen er også veldig god i svakt lys, og Samsung Galaxy S9+ er rett og slett den hittil beste telefonen vi har prøvd i svakt lys.

Også i kraftigere lys får du mange detaljer og god fargegjengivelse fra telefonen, selv om fargene av og til blir skrudd litt voldsomt opp.

> Les også anmeldelsen vår av Iphone X. Du finner den i Utstyrsguiden her.

Samsung Galaxy S9+ kamera

I kraftig lys blir fargene godt mettet når du fotograferer med kameraet i Samsung Galaxy S9+.

© Kristoffer Engbo

Vi holder fortsatt på med testingen av Samsung Galaxy S9+, og du kan lese anmeldelsen vår av telefonen i bladet eller Utstyrsguiden når den er klar. 

Her kommer vi blant annet inn på kameraappen, råformatbilder og bilder med bakgrunnssløring.

Samsung Galaxy S9+ koster fra 9590 kroner med 64 GB minne. 

Redaksjonen anbefaler: Få mer ut av mobilkameraet ditt

Vil du ha mer ut av kameraet i din egen mobiltelefon uten å oppgradere til den nyeste modellen? 

Med et mobilt objektivsett får du vidvinkel-, fiskeøye- og makroobjektiver som du lett kan feste på enhver mobiltelefon. Det gir deg helt nye muligheter med mobilkameraet, som jo har den store fordelen at du alltid har det tilgjengelig. 

Akkurat nå kan du få et 3-i-1-objektivsett til mobilkameraet ditt med to utgaver av Digital FOTO for bare 49 kroner. Se tilbudet her. 

Du kan se mobilobjektivet i bruk i denne videoen:

Kanskje du er interessert i...